вторник, 27 ноември 2012 г.

POLAR: BIG BEATS, STRONG BOOZE, LOOSE MORALS, GOOD TIMES



Аха, кратък разговор с един от китаристите на Polar, Max, точно така. Това казва всичко. Който следи от близо съвременната британска сцена, няма нужда от обяснения, а за тези, които не го правят пък стига да кажа, че Polar издадоха втория най-добър пънк албум през 2012-та. Първото място е друга тема, разбира се, по-важното е, че и това тук е първото интервю в блога ми. С него може би за последен път тази година чуваш про-британска пропаганда от мен, обаче не си мисли, че този формат ще стане обичаен за moreblood. Някъде другаде може би да, но не и тук. Хайде, приятно четене, а малко повече информация можеш да намериш най-отдолу.






 
Max, наздраве за дебютния албум! Честно казано, надмина очакванията ми и мисля, че е фантастичен.

О, благодаря, човече. Вече минаха няколко месеца от излизането му и се чувстваме наистина чудесно, защото реакциите на хората и отзивите в пресата са страхотни. Това ни зарежда с толкова много енергия, че искаме да ей сега да тръгнем на турне и да не се приберем вкъщи следващите няколко месеца.

Сигурно всеки втори те пита това, но все пак - защо Iron Lungs? Може би защото албумът е толкова тежък, че ти трябва чифт от тези, за да оцелееш, ха-ха-ха?

Не е лоша гледна точка, но това е по-скоро метафора за нещо, което те кара да дишаш по-различен въздух от останалите хора, нещо, което те държи наистина жив. За нас това е тази банда. Тя е причината да оцеляваме всеки ден. Това е първият ни албум и първото нещо, което оставяме след себе си. Не е последното обаче, повярвай ми!

Наричам банди като вас,
Gallows, Feed the Rhino и Whitemare „атомен пънк”.  Съгласен ли си общо взето с този етикет?

Трудно е да говориш за жанрове, защото са толкова много. Не прегръщаме никой жанр. Искаме да мислим, че с всеки албум ще се развиваме и ще бъдем различни. Ако „атомен пънк” значи, че искаш да експлодираш, докато ни слушаш, то тогава  това е страхотен етикет!



Първият сингъл от албума се казва H.E.L.L. Как мислиш, дали това е музиката, която слушат А.Д.А?

Не мисля, че сме достатъчно тежки за там! По-скоро си представям да звучи нещо като Slayer, ха-ха!

Айде бе! За там сте си, ха-ха-ха! Всъщност след EP-то This Polar Noise очаквах да поомекнете и да издадете нещо доста по-мелодично, обаче Iron Lungs е поне 2 пъти по-тежък от всичко, което сте правили преди това. Въпросът е логичен. Защо?

Честно, по-скоро бих казал, че Iron Lungs е най-мелодичното ни нещо досега. В онова EP ритъмът просто беше смазващ! Както казах, опитваме се постоянно да правим нещо различно. Не мисля, че сме станали по-вкиснати или цинични от преди, по-скоро сме наоколо повече време и сме имали възможност да попием влияния от повече места.

“Just thank God you are not in our shoes” чете надписът на една от тениските ви. Толкова ли е трудно да си част от банда като Polar?

Да си в която и да е банда си е тежка работа. Слоганът върху тениската е препратка към всички жертви, които сме направили, за да водим този начин на живот и да бъдем музиканти. Това не значи, че има дори минута, в която не се чувстваме щастливи от това, което правим. Не мисля, че който и да е от нас щеше да промени нещо или да направи друг избор в миналото, ако имаше възможност. 





Миналата година участвахте в убийственото Six Great Reasons (TRC, Polar, Heart In Hand, Brotherhood of the Lake, Mallory Knox, Your Demise - б.а.) турне. Я дай тогава поне една причина на хората, които четат това, да чуят Iron Lungs?

Всеки, който има нужда от освежаваща почивка от рутинния и досаден хардкор/пънк, с който се сблъска ежедневно, ще ни чуе. В него има толкова много енергия, че ще те накара да навреш главата на баба си в задника й, сериозно.

Това прозвуча като предупреждение, хе-хе. Представи си, че става чудо и дебютът ви се покрива с платина в Обединеното Кралство. Какво ще бъде първото нещо, което ще направиш тогава?

Не знам, сигурно ще питам личната си прислуга къде ми е чая! 



Окей, и понеже се ориентирам към приключване, моля те, кажи ми как можахте да измислите песен, която да се казва Tonight Matthew I am the Batman
, ебаси?

Ами, песента е за нещата, за които човек обикновено съжалява. Заглавието няма нищо общо - просто решихме, че е шибано яко!

Аха, а ако беше ти беше Батман, чий задник щеше да нариташ първо?

С удоволствие бих размазал главата на Justin Bieber в някоя стена!

А, това беше чудесно за финал. Айде, доскоро, ха-ха!



БЛИЦ!

Питах Max още едно-две неща, преди да му досадя съвсем. Ето какво отговори той с една дума. Буквално.

Как си представяш типичния фен на Polar? Пие бира със сигурност.”
Кралица Елизабет? „Стара дама.”
Някоя друга убийствена ъндърграунд хардкор/пънк банда? Palm Reader. Имам чувството, че ще ти харесат.”
Sex Pistols? Миризливи пънкове.”
Шекспир? „Ромео, разбира се!”
Polar? Имаме розов ван.” 


 
Iron Lungs е на пазара от Wolf at Your Door Records, това е официалният им фейсбук профил, а музика и мърч можеш да намериш тук и тук.




Няма коментари:

Публикуване на коментар